Zašto volimo Biodora i Dora’s proizvode?

Dora's i Biodora proizvodi ne sadrže nikakve štetne tvari pa tako čuvaju vaše zdravlje. Njihovim korištenjem umanjiti ćete upotrebu jednokratne plastike, a samim time zaštititi svoj okoliš !

Brand Biodora osnovala su braća Franz i Michael Sprengnagel. Njihova obitelj se više od 50 godina bavi se proizvodnjom predmeta za kućanstvo i industriju od konvencionalne plastike. Od tuda ideja da naprave ekološki prihvatljivu , funkcionalnu i istodobno ekonomičnu alternativu . Nakon više od 20 godina ispitivanja zajedno sa partnerima, došli su do željenih rezultata i pomogli razvoju bioplastike koja danas zadovoljava njihove zahtjeve održivosti, te počeli proizvoditi predmete za kućanstvo od prirodnih materijala.

 

Dora’s

Dora’s je njihov brand staklenih i termos boca , proizvedenih od prirodnih materijala.

Dora’s staklene boce proizvode se 100 % u Njemačkoj, dok se čepovi za staklene boce proizvode 100 % u Austriji. Dolaze u neoprenskoj ili pamučnoj košuljici koja bocu štiti od udaraca i oštećenja . Dostupne su u dvije veličine – 500ml i 700ml. Osim običnih boca za vodu, dostupne su staklene i termos boce za kavu/čaj zapremnine 330ml.

Dora’s termos boce i posude proizvode se u Kini u tvornicama koje su BSCI-certificirane. BSCI označava „business social complience initiative“ – inicijativa za poboljšanje društvenih standarda u svijetu. Dora’s termos boce dolaze u tri veličine – 500ml, 750ml i 1000ml, te nekoliko boja. Napravljene su od nehrđajućeg čelika koji ne sadrži štetne plastifikatore, ftalate ili BPA. Zimi drže vaš čaj toplim , a ljeti vaše piće hladnim do 12h zahvaljujući dvostrukim stijenkama.

 

 

 

 

 

Biodora

Biodora proizvodi od bioplastike uglavnom se sastoje od šećerne trske – jedan nusproizvod u proizvodnji šećera koji se uvozi iz Brazila. Šećerna trska dolazi iz kontroliranog uzgoja – za nju se moraju sjeći prašume. Osim šećerne trske u proizvodnji se koriste minerali koji daju boju i vosak za oblik.
Svi Biodora proizvodi od bioplastike proizvedeni su bez štetnih plastifikatora, ftalata ili bisfenola, 98% od prirodnih materijala iz održivog razvoja. Osim bijele, dostupne su još pink, zelena i tirkizna boja .
Proizvodi Biodora napravljeni su 100 % u EU (Austrija i Češka).

Drveni Biodora proizvodi izrađeni su od certificirano održivog šumarstva i 100% su proizvedeni u EU (Austrija, Slovenija, Češka Republika) . Biodora vrećice od organskog pamuka proizvode se u Indiji.

 

Dora’s i Biodora proizvodi ne sadrže nikakve štetne tvari pa tako čuvaju vaše zdravlje. Njihovim korištenjem umanjiti ćete upotrebu jednokratne plastike, a samim time zaštititi svoj okoliš !

 

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Email

Možda će vam se svidjeti i ove objave ...

Blog

Šamponi bez SILIKONA: Prirodna njega kose

San svake žene je kosa kao iz reklame – sjajna, mekana i „puna“ (voluminozna). Međutim, sredstva kojima proizvođači šampona nastoje ispuniti sve ove zahtjeve su vrlo često manje poželjna jer koriste različite „kemijske“ trikove. Većina šampona koji se danas reklamiraju na TV sadrže sastojke koji mogu naštetiti našem okolišu, a jedan od takvih sastojaka su SILIKONI.

Saznaj više »
×

Košarica