Zašto volimo Biodora i Dora’s proizvode?

Brand Biodora osnovala su braća Franz i Michael Sprengnagel. Njihova obitelj se više od 50 godina bavi se proizvodnjom predmeta za kućanstvo i industriju od konvencionalne plastike. Od tuda ideja da naprave ekološki prihvatljivu , funkcionalnu i istodobno ekonomičnu alternativu . Nakon više od 20 godina ispitivanja zajedno sa partnerima, došli su do željenih rezultata i pomogli razvoju bioplastike koja danas zadovoljava njihove zahtjeve održivosti, te počeli proizvoditi predmete za kućanstvo od prirodnih materijala.

 

Dora’s

Dora’s je njihov brand staklenih i termos boca , proizvedenih od prirodnih materijala.

Dora’s staklene boce proizvode se 100 % u Njemačkoj, dok se čepovi za staklene boce proizvode 100 % u Austriji. Dolaze u neoprenskoj ili pamučnoj košuljici koja bocu štiti od udaraca i oštećenja . Dostupne su u dvije veličine – 500ml i 700ml. Osim običnih boca za vodu, dostupne su staklene i termos boce za kavu/čaj zapremnine 330ml.

Dora’s termos boce i posude proizvode se u Kini u tvornicama koje su BSCI-certificirane. BSCI označava „business social complience initiative“ – inicijativa za poboljšanje društvenih standarda u svijetu. Dora’s termos boce dolaze u tri veličine – 500ml, 750ml i 1000ml, te nekoliko boja. Napravljene su od nehrđajućeg čelika koji ne sadrži štetne plastifikatore, ftalate ili BPA. Zimi drže vaš čaj toplim , a ljeti vaše piće hladnim do 12h zahvaljujući dvostrukim stijenkama.

 

 

 

 

 

Biodora

Biodora proizvodi od bioplastike uglavnom se sastoje od šećerne trske – jedan nusproizvod u proizvodnji šećera koji se uvozi iz Brazila. Šećerna trska dolazi iz kontroliranog uzgoja – za nju se moraju sjeći prašume. Osim šećerne trske u proizvodnji se koriste minerali koji daju boju i vosak za oblik.
Svi Biodora proizvodi od bioplastike proizvedeni su bez štetnih plastifikatora, ftalata ili bisfenola, 98% od prirodnih materijala iz održivog razvoja. Osim bijele, dostupne su još pink, zelena i tirkizna boja .
Proizvodi Biodora napravljeni su 100 % u EU (Austrija i Češka).

Drveni Biodora proizvodi izrađeni su od certificirano održivog šumarstva i 100% su proizvedeni u EU (Austrija, Slovenija, Češka Republika) . Biodora vrećice od organskog pamuka proizvode se u Indiji.

 

Dora’s i Biodora proizvodi ne sadrže nikakve štetne tvari pa tako čuvaju vaše zdravlje. Njihovim korištenjem umanjiti ćete upotrebu jednokratne plastike, a samim time zaštititi svoj okoliš !

 

Što su to 24bottles?
Sve opasnosti mikroplastike i što učiniti protiv nje?
Zatvori Moja Košarica
Zatvori Popis želja
Nedavno pogledano Close
Zatvori

Zatvori
Kategorije