Zašto koristiti losion za sunčanje na mineralnoj osnovi i bez nanočestica?

U zadnje vrijeme ljudi sve više pridaju važnost prirodnim proizvodima za njegu tijela. Mnogi od njih koriste prirodne proizvode ni ne znajući zašto je to tako važno. Na žalost još uvijek ima dosta njih koji još nisu osvijestili važnost korištenja prirodne kozmetike pa na svoju kožu nanose štetne tvari i time štete ne samo koži već i cijelom organizmu.

U ovom tekstu željela bi vam objasniti razliku između prirodnih i sintetičkih proizvoda za zaštitu od sunca te njihov utjecaj na naše zdravlje.

Proizvodi za zaštitu od sunca mogu se podijeliti u dvije skupine:

  1. proizvodi na sintetičkoj osnovi i
  2. proizvodi na mineralnoj bazi.

sintetička osnova                                    mineralna baza

Sintetički proizvodi za zaštitu od sunca sadrže filtere koji se apsorbiraju kroz kožu. Ti proizvodi apsorbiraju UV zrake i potrebno ih je nanositi više puta na kožu jer je njihovo djelovanje kraće. U tim proizvodima često pronalazimo sintetičke sastojke kao što su konzervansi, parfemi i alkohol, koji u kombinaciji sa suncem mogu izazvati iritacije kože.

Losion za sunčanje koji možete nabaviti u našem webshop-u je proizvod koji djeluje na osnovi mineralnog filtera koji se zove cinkov oksid. Taj filter stvara sloj na koži koji uzrokuje da se UVA i UVB zrake reflektiraju kao ogledalo. I ovaj losion je potrebno više puta nanositi na kožu jer se znojimo ili okupamo pa se taj mineralni filter ispire, ali je njegovo djelovanje duže.

Dakle, osnovna razlika je da sintetički filteri za zaštitu od sunca apsorbiraju UV zrake, a mineralni filteri ih reflektiraju kao ogledalo.

U mnogim kremama za sunčanje koriste se nanočestice kako bi se osiguralo da se krema bolje razmazuje, a te čestice ostavljaju bijeli sloj na koži. Zadnjih godina objavljeno je mnogo članaka o nanočesticama i njihovom utjecaju na nastajanje raka kože. Iako to još nije 100% potvrđeno, u losionu za sunčanje ne koriste se

 

 

7 razloga zbog kojih vam preporučamo losion za sunčanje bez nanočestica i na mineralnoj osnovi:

  • Djelotvorno štiti od UVA i UVB zraka
  • Ne apsorbira se u kožu i nije štetan
  • Štiti neposredno nakon nanošenja
  • Pogotovo je dobra za malu djecu s osjetljivom kožom
  • Pruža dugotrajniju zaštitu
  • Manja mogućnost iritacija
  • Manje začepljuje pore

Losion za sunčanje iz BioROOT.hr ponude možete pronaći na linku Ekološki Losion za Sunčanje i na linku Ekološka Kozmetika .

 

Zašto je zdravije koristiti prirodni dezodorans?
7 jednostavnih savjeta za život s manje plastike
Zatvori Moja Košarica
Zatvori Popis želja
Close Nedavno pogledano
Zatvori
Zatvori
Kategorije