Zašto je dobro piti vodu iz bakrene boce?

Bakrene posude se tisućama godina koriste u indijskoj medicini,a današnja istraživanja pokazuju kako bakar ima antibakterijski učinak, djeluje kao djelotvoran antioksidant, poboljšava imunitet, podržava dobro zdravlje, sprečava starenje, uklanja toksine i slobodne radikale i stimulira rad mozga. Budući da je bakar prirodno antibakterijski, naše boce su prirodno samo-sterilizirane i stoga ne zahtijevaju toliko čišćenje kao i ostale boce vode.

Bakrena boca je dobar medij za čistoću i kvalitetu vode. Često je već samo tlo kiselo, prepuno kemikalija, cijevi kroz koje ide voda u slavine su zagađene i sl. U bakrenoj boci, a što znaju sve stare tradicije liječenja, voda se pročišćuje, uklanjaju se bakterije, kiselost. Voda pohranjena u bakrenoj posudi zbog svoje alkalnosti djeluje na razinu pH tijela. Količina bakra u tragovima je sigurna i zdrava, čak i kada se dodaje drugim normalnim izvorima bakra. Kako bi voda bila po čovjeka pitka, postrojenja za pročišćavanje vode koriste sustave filtriranja kako bi uklonili većinu zagađivača. Ovi sustavi čine vodu sigurnom za piće, ali također uništavaju vitalnu životnu energiju vode i drastično mijenjaju njen prirodni pH. Od vremena kada je vaša pitka voda obrađena, prešla je velike udaljenosti kroz vodovodne cijevi i ušla u vašu čašu, izgubila je mnogo svoje vitalnosti. Bakrena boca ionizira, energizira i uravnotežuje pH, čineći vodu “živom” ponovno. Ova energizirana voda bolje se apsorbira u vašim stanicama i stoga poboljšava hidrataciju.
Znanstveno govoreći, kada se voda skladišti u bakrenoj posudi više od osam sati, vrlo mala količina bakra se otopi u toj vodi. Taj se proces naziva “oligodinamski učinak” i ima sposobnost uništavanja širokog raspona štetnih mikroba, plijesni, gljivica itd.

Iako ponekad može biti čudno, vrijedi napomenuti da ova voda nikada ne postaje ustajala i može se dugo čuvati a zatim savjetujemo koristiti i bakrene posude, zdjele…

Pored zdravstvenih prednosti, bakrene boce su lijep i praktičan pribor za sve one koji nose uz sebe vodu i žele uz sebe imati posebnu i funkcionalnu posudu koja je prirodna i kvalitetna zamjena za plastičnu bocu.

Koje su dobrobiti?

 • Pijenje čaše vode iz bakrene posude (na sobnoj temperaturi) ispire bubrege i probavni sustav
 • Bakar je dobar tonik za jetru, slezenu i limfni sustav
 • Pomaže u održavanju zdravlja probavnog sustava
 • Stimulira vaš mozak
 • Proizvodi melanin (pigmentacija oči, kosu i kožu) u našem tijelu
 • Pomaže u apsorpciji željeza u tijelu
 • Uništava štetne bakterije u vodi
 • Regulira rad štitne žlijezde
 • Ublažava bol uzrokovanu otečenim zglobovima kao u slučaju artritisa
 • Usporava starenje
 • Pomaže regulirati krvni tlak, otkucaje srca i snižava razinu kolesterola i triglicerida
 • Rane brže zacijeljuju

 

PREGLEDAJ BAKRENE BOCE I ČAŠE

Forrest&Love, Gravirana Bakrena Boca 900ml

Forrest&Love, Bakrena Boca Hammered 900ml

Forrest&Love, Bakrena Boca Diamond 600ml

Forrest&Love, Bakrena Boca Hammered 600ml

Forrest&Love, Gravirana Bakrena Čaša 300ml

Forrest&Love, Bakrena Čaša Hammered 300ml

Forrest&Love, Bakrena Čaša Diamond 300ml

 

NAPOMENA:
Bakrena boca je namijenjena vodi. Ne savjetujemo u njoj držati mlijeko, kisele niti voćne proizvode. Savjetujemo stavljati prirodnu vodu dakle, ne vruću ili vodu sa ledom. Isprite ju s toplom vodom i ostavite ju otvorenom da se prirodno suši.

 

 

12 savjeta za minimalistički život
Dan planeta Zemlje
Zatvori Moja Košarica
Zatvori Popis želja
Nedavno pogledano Close
Zatvori

Zatvori
Kategorije