Voda u staklenoj boci je dobitna kombinacija

Kad sam završila faks znala sam da je voda glavni sastojak našeg organizma i da oko 70% naše mase otpada na vodu. Naučila sam da voda sudjeluje u svim kemijskim reakcijama koje se odvijaju u našem tijelu. Bilo je to sasvim dovoljno da shvatiš da bez vode nema života.

Kao i većina nisam mogla zamisliti dan bez kave, on je počinjao, trajao i završavao s kavom. Pored pisaćeg stola stajao je paket plastičnih boca vode prepune šećera i raznih dodataka koji su obogaćivali okus. I usprkos znanju iz biokemije punila sam svoje tijelo kavom i vodom s okusom. Iz plastične boce. Bio je to moj tadašnji lifestyle.

Nekoliko godina kasnije, kad je bolest već ušla u moje tijelo, u rukama mi se našla knjiga liječnika iranskog porijekla F. Batmanghelidj koja je prevedena na hrvatski pod nazivom „Voda liječi kemikalije ubijaju“ s podnaslovom „ Nisi bolestan već žedan“. Iz te knjige sam naučila da je voda život.

Počela sam kupovati vodu u plastičnim bocama i nosila je sa sobom na posao. Ujutro bi pila više jer mi je bila fina, a kako se dan približavao kraju, sve manje sam pila jer mi više nije odgovarao okus. Nije bilo šećera i dodatnih aroma, a budući je cijeli dan stajala na stolu i suncu, poprimila je okus plastike i nije mi više bila fina. Kako se razvijala moja svijest o zdravom životu i kako sam u međuvremenu pročitala i druge knjige istog autora i još mnogo sličnih knjiga, uvela sam staklenu bocu koju sam punila vodom iz slavine i nosila sa sobom na posao. Malo po malo svela sam svoj unos tekućine na jutarnju kavu i 2-3 litre čiste vode. Smršavila sam, imala sam više energije, koža mi je bila čišća i bolje sam se osjećala.

A jedino što sam promijenila je bilo to da sam pila vodu iz staklene boce.

Zašto staklo?

Staklo je prirodnog porijekla, proizvedeno od pijeska vapnenca i natrij-karbonata (prirodne sode). Staklo ne sadrži otrovne omekšivače koje se koriste u plastičnim bocama kako bi one dobile svoj oblik. Ne sadrži bisfenol A niti ftalate za koje se zna da djeluju na hormonalni sustav i mogu uzrokovati nastajanje bolesti. Plastične boce su napravljene za jednokratnu upotrebu dok se staklena boca može više puta koristiti. Zbog njenih svojstva ne otpušta nikakve tvari u vodu, tako da voda u staklenoj boci ne mijenja okus. Uništena ili razbijena staklena boca može se reciklirati.

Prema tome, staklo je materijal koji čuva zdravlje i štiti okoliš. A voda je život.

Počnite piti vodu iz staklene boce i Vaš organizam će Vam na tome biti zahvalan!

 

Kako odabrati bocu
Četkice za zube ne moraju biti od plastike!
Zatvori Moja Košarica
Zatvori Popis želja
Nedavno pogledano Close
Zatvori

Zatvori
Kategorije