Voda u staklenoj boci je dobitna kombinacija

Kad sam završila faks znala sam da je voda glavni sastojak našeg organizma i da oko 70% naše mase otpada na vodu. Naučila sam da voda sudjeluje u svim kemijskim reakcijama koje se odvijaju u našem tijelu. Bilo je to sasvim dovoljno da shvatiš da bez vode nema života.

Kao i većina nisam mogla zamisliti dan bez kave, on je počinjao, trajao i završavao s kavom. Pored pisaćeg stola stajao je paket plastičnih boca vode prepune šećera i raznih dodataka koji su obogaćivali okus. I usprkos znanju iz biokemije punila sam svoje tijelo kavom i vodom s okusom. Iz plastične boce. Bio je to moj tadašnji lifestyle.

Nekoliko godina kasnije, kad je bolest već ušla u moje tijelo, u rukama mi se našla knjiga liječnika iranskog porijekla F. Batmanghelidj koja je prevedena na hrvatski pod nazivom „Voda liječi kemikalije ubijaju“ s podnaslovom „ Nisi bolestan već žedan“. Iz te knjige sam naučila da je voda život.

Počela sam kupovati vodu u plastičnim bocama i nosila je sa sobom na posao. Ujutro bi pila više jer mi je bila fina, a kako se dan približavao kraju, sve manje sam pila jer mi više nije odgovarao okus. Nije bilo šećera i dodatnih aroma, a budući je cijeli dan stajala na stolu i suncu, poprimila je okus plastike i nije mi više bila fina. Kako se razvijala moja svijest o zdravom životu i kako sam u međuvremenu pročitala i druge knjige istog autora i još mnogo sličnih knjiga, uvela sam staklenu bocu koju sam punila vodom iz slavine i nosila sa sobom na posao. Malo po malo svela sam svoj unos tekućine na jutarnju kavu i 2-3 litre čiste vode. Smršavila sam, imala sam više energije, koža mi je bila čišća i bolje sam se osjećala.

A jedino što sam promijenila je bilo to da sam pila vodu iz staklene boce.

Zašto staklo?

Staklo je prirodnog porijekla, proizvedeno od pijeska vapnenca i natrij-karbonata (prirodne sode). Staklo ne sadrži otrovne omekšivače koje se koriste u plastičnim bocama kako bi one dobile svoj oblik. Ne sadrži bisfenol A niti ftalate za koje se zna da djeluju na hormonalni sustav i mogu uzrokovati nastajanje bolesti. Plastične boce su napravljene za jednokratnu upotrebu dok se staklena boca može više puta koristiti. Zbog njenih svojstva ne otpušta nikakve tvari u vodu, tako da voda u staklenoj boci ne mijenja okus. Uništena ili razbijena staklena boca može se reciklirati.

Prema tome, staklo je materijal koji čuva zdravlje i štiti okoliš. A voda je život.

Počnite piti vodu iz staklene boce i Vaš organizam će Vam na tome biti zahvalan!

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Možda će vam se svidjeti i ove objave ...

Blog

Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje bio je prvi moderni pokret za očuvanje okoliša, a sada je priznat kao najveći građanski događaj u cijelom svijetu.

Saznaj više »