Proljeće je idealno za pokrenuti se i motivirati na zdravi život

Ponekad se teško pokrenuti, motivirati na izvršavanje (silnih) obaveza ili naprosto voditi aktivniji i zdraviji način života.

PODIJELI

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ponekad se teško pokrenuti, motivirati na izvršavanje (silnih) obaveza ili naprosto voditi aktivniji i zdraviji način života. Hladnije zimsko razdoblje (koje je još uvijek tu) i koje uključuje „težu“ prehranu, manjak fizičkog kretanja i izloženosti sunčevoj svjetlosti te situacija s pandemijom ne motiviraju na pokretanje, mogla bih tako reći.

 

Pa ipak, dolazak proljeća kada su dani dulji i kada smo dulje izloženi dnevnoj sunčevoj svjetlosti utjecat će na veću proizvodnju serotonina (hormona sreće) te prijeko nam potrebnog vitamina D. Stoga, za početak iskoristite ovaj impuls buđenja prirode i pokrenite se, premda i malim koracima, jer uvijek postoje te neke „male“ svakodnevne stvari koje nas ispunjavaju i uveseljavaju.

U pomoć nam pristižu i ti „mali“ svakodnevni proizvodi koje stalno koristimo i koji će pomoći da nam vrijeme provedeno u prirodi i vježbanju uz ispravnu hidratizacija i laganiju (zdraviju) prehranu učine ugodnijim. Bioroot vas stoga inspirira ekološkim proizvodima i motivira na zdraviji način života.

 

Detoksicirajte se!

Ponekad težinu i tromost tijela osjećamo radi opterećenosti naših prirodnih sustava obrane i samo-održavanja (jetre, pluća, bubrega, limfe). Sokovi i začini su idealni pomagači koji mogu pročistiti organizam, osvježiti ga i pomoći da lakše otpusti toksine. Topla voda sa sokom od jednog limuna ujutro alkalizira i razbuđuje, pomaže da se pokrene probavni sustav i isprazne crijeva radi laksativnog djelovanja. Osim toga, sokovi i smoothieji od voća i povrća hrane stanice vitaminima, mineralima, ali i prijeko potrebnim kisikom, te se brže i bolje apsorbiraju u organizam nego da ih konzumiramo kao cjelovite obroke.

Boce od tritana idealne su za ovakve detoksikacijske napitke jer imaju veći otvor, a napravljene su od laganijeg materijala pa ih možete nositi bilo gdje sa sobom.

 

Počnite vježbati, makar jednu vježbu svaki dan.

Šetnja od 30 minuta dnevno pokrenut ću bolju izmjenu kisika i ugljik-dioksida, razbistriti um, smanjiti (povišen) krvni tlak i donijeti vam lakoću u tijelu. Stručnjaci kažu da vožnja biciklom 20 minuta dnevno može produžiti životni vijek i do 14 mjeseci, a dobra je za rad srca i krvožilnog sustava dok istovremeno ne opterećuje koljena i zglobove. I planinarenje je zabavnog i sličnog djelovanja. Već 5-10 minuta izvođenja fizičkih vježbi potaknut će lučenje endorfina, hormona sreće i ugode. Shvatili ste poantu, samo krenite i pokušajte pri tom što više boraviti u prirodi.

Kako bi ove aktivnosti provodili što ugodnije pomoći će vam prirodni dezići među kojima ćete pronaći one brenda Ben & Anna

bez aluminija i bikarbonata za osjetljivu kožu i pakirani u papirnatu ambalažu ili Crystal spring u spreju

 

Kooshoo gumice za kosu

od certificiranog organskog pamuka i prirodne gume te bez plastike ugodnije su i nježnije prema vašoj kosi, pogotovo ako ju nosite skupljenu u rep cijeli dan, a mogu poslužiti i kao ukrasna narukvica.

Želite li svoju omiljenu sportsku opremu spremiti u prikladnu torbu, Kind bag ili Ekološka torba imaju dovoljno veliku zapremninu (mogu podnijeti 20 kilograma tereta), vodootporne su i napravljene od reciklirane plastike pa su lako perive.

 

Hidratizirajte se kako biste podigli razinu energije.

Da, dobro ste čuli. Ako imate osjećaj žeđi znači da ste već izgubili 1% ukupne težine vode. A mnogi niti nemaju osjećaj žeđi. Dostatan unos vode raspoređen tijekom cijelog dana povećat će vašu razinu energije i poboljšati moždane funkcije.

Za to će se pobrinuti ekološke boce za vodu iz Bioroot-ove bogate ponude boca od nehrđajućeg čelika ili staklene MyEqua boce za svaku fashion-isticu koje mogu podnositi i visoke temperature (idealne za vrući čaj). Ako se dvoumite koju bocu izabrati, savjetujem vam ove zdravije zamjene plastičnih boca .

Za zdravu i udobnu hidrataciju u pokretu, dobro će vam doći i držač za boce za bicikl .

Uvedite zdravije obroke u svoju svakodnevnu rutinu.

Da biste se osjećali poletnije te lakše motivirali na zdraviji život, ubacite u svakodnevnu rutinu barem jedan zdravi obrok u danu. To može biti zdravi doručak sa žitaricama i orašastim plodovima, klice od leće, slanutka, graška, brokule ili rotkvice koje imaju veliku energetsku vrijednost dok im je kalorična mala ili zeleno povrće kao odlični antioksidansi. A možete i unaprijed planirati obroke za svih 5 radnih dana u tjednu , uštediti si pri tom vrijeme i osigurati zdravu prehranu kroz cijeli tjedan.

I ovdje će vam u pomoć priskočiti praktične i ekološke posude za držanje hrane poput lunch boxa

silikonskih vrećica ili Keep Leaf višekratnih torbi za hranu od organskog pamuka.

 

Ne zaboravite self-care rutinu.

Nemotiviranost ponekad nastaje i ako ne znamo sami sebi priuštiti one „male“ radosti poput self-care rutine ili izdvajanja barem 30 minuta dnevno da radimo bilo što što nas veseli.

Tople mirišljave kupke će zasigurno podići elan i duh dodatno ako pri tom koristite prirodne i veganske Ecoliving sapune bez palminog ulja, SLS-a i parabena

ili kao praktično rješenje 4u1 ekološki set za tuširanje koji se sastoji od sapuna, posudice, spužvice i četkice za zube

 

Kako je ustrajnost ključ uspjeha, primijenite barem jedno od ovih Bioroot-ovih savjeta i držite ga se. Nagradite se radi svega što ste do sada već postigli, pokrenite se i već ste korak bliže zdravijem načinu života.

 

PODIJELI

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Možda će vam se svidjeti i ove objave ...

Papir vs plastika – Koja je torba bolja?

Snažna pristranost prema plastici uglavnom se pripisuje tome kako je plastika često naslikana kao…

4 kratka savjeta za početak vašeg života bez otpada

"Svake minute jedan kamion za smeće plastike baca se u naša mora", što ih…

Zašto je cijena prirodnog i ekološkog laka za nokte opravdana

Clean beauty proizvodi poput organskog make up-a, prirodnih parfema ili veganskih lakova za nokte…