Proljeće je idealno za pokrenuti se i motivirati na zdravi život

Ponekad se teško pokrenuti, motivirati na izvršavanje (silnih) obaveza ili naprosto voditi aktivniji i zdraviji način života. Hladnije zimsko razdoblje (koje je još uvijek tu) i koje uključuje „težu“ prehranu, manjak fizičkog kretanja i izloženosti sunčevoj svjetlosti te situacija s pandemijom ne motiviraju na pokretanje, mogla bih tako reći.

 

Pa ipak, dolazak proljeća kada su dani dulji i kada smo dulje izloženi dnevnoj sunčevoj svjetlosti utjecat će na veću proizvodnju serotonina (hormona sreće) te prijeko nam potrebnog vitamina D. Stoga, za početak iskoristite ovaj impuls buđenja prirode i pokrenite se, premda i malim koracima, jer uvijek postoje te neke „male“ svakodnevne stvari koje nas ispunjavaju i uveseljavaju.

U pomoć nam pristižu i ti „mali“ svakodnevni proizvodi koje stalno koristimo i koji će pomoći da nam vrijeme provedeno u prirodi i vježbanju uz ispravnu hidratizacija i laganiju (zdraviju) prehranu učine ugodnijim. Bioroot vas stoga inspirira ekološkim proizvodima i motivira na zdraviji način života.

 

Detoksicirajte se!

Ponekad težinu i tromost tijela osjećamo radi opterećenosti naših prirodnih sustava obrane i samo-održavanja (jetre, pluća, bubrega, limfe). Sokovi i začini su idealni pomagači koji mogu pročistiti organizam, osvježiti ga i pomoći da lakše otpusti toksine. Topla voda sa sokom od jednog limuna ujutro alkalizira i razbuđuje, pomaže da se pokrene probavni sustav i isprazne crijeva radi laksativnog djelovanja. Osim toga, sokovi i smoothieji od voća i povrća hrane stanice vitaminima, mineralima, ali i prijeko potrebnim kisikom, te se brže i bolje apsorbiraju u organizam nego da ih konzumiramo kao cjelovite obroke.

Boce od tritana idealne su za ovakve detoksikacijske napitke jer imaju veći otvor, a napravljene su od laganijeg materijala pa ih možete nositi bilo gdje sa sobom.

 

Počnite vježbati, makar jednu vježbu svaki dan.

Šetnja od 30 minuta dnevno pokrenut ću bolju izmjenu kisika i ugljik-dioksida, razbistriti um, smanjiti (povišen) krvni tlak i donijeti vam lakoću u tijelu. Stručnjaci kažu da vožnja biciklom 20 minuta dnevno može produžiti životni vijek i do 14 mjeseci, a dobra je za rad srca i krvožilnog sustava dok istovremeno ne opterećuje koljena i zglobove. I planinarenje je zabavnog i sličnog djelovanja. Već 5-10 minuta izvođenja fizičkih vježbi potaknut će lučenje endorfina, hormona sreće i ugode. Shvatili ste poantu, samo krenite i pokušajte pri tom što više boraviti u prirodi.

Kako bi ove aktivnosti provodili što ugodnije pomoći će vam prirodni dezići među kojima ćete pronaći one brenda Ben & Anna

Ben&Anna prirodni dezodorans u papirnatom pakiranju 60g – Sensitiv

bez aluminija i bikarbonata za osjetljivu kožu i pakirani u papirnatu ambalažu ili Crystal spring u spreju

Crystal Spring PURE ARMOUR EXPLORER – NATURAL DEODORANT FOR MEN 100ML

 

Kooshoo gumice za kosu

KOOSHOO Gumice za kosu – Plastic Free , Blond 5kom

od certificiranog organskog pamuka i prirodne gume te bez plastike ugodnije su i nježnije prema vašoj kosi, pogotovo ako ju nosite skupljenu u rep cijeli dan, a mogu poslužiti i kao ukrasna narukvica.

Želite li svoju omiljenu sportsku opremu spremiti u prikladnu torbu, Kind bag ili Ekološka torba imaju dovoljno veliku zapremninu (mogu podnijeti 20 kilograma tereta), vodootporne su i napravljene od reciklirane plastike pa su lako perive.

 

Hidratizirajte se kako biste podigli razinu energije.

Da, dobro ste čuli. Ako imate osjećaj žeđi znači da ste već izgubili 1% ukupne težine vode. A mnogi niti nemaju osjećaj žeđi. Dostatan unos vode raspoređen tijekom cijelog dana povećat će vašu razinu energije i poboljšati moždane funkcije.

Za to će se pobrinuti ekološke boce za vodu iz Bioroot-ove bogate ponude boca od nehrđajućeg čelika ili staklene MyEqua boce za svaku fashion-isticu koje mogu podnositi i visoke temperature (idealne za vrući čaj). Ako se dvoumite koju bocu izabrati, savjetujem vam ove zdravije zamjene plastičnih boca .

Za zdravu i udobnu hidrataciju u pokretu, dobro će vam doći i držač za boce za bicikl .

Uvedite zdravije obroke u svoju svakodnevnu rutinu.

Da biste se osjećali poletnije te lakše motivirali na zdraviji život, ubacite u svakodnevnu rutinu barem jedan zdravi obrok u danu. To može biti zdravi doručak sa žitaricama i orašastim plodovima, klice od leće, slanutka, graška, brokule ili rotkvice koje imaju veliku energetsku vrijednost dok im je kalorična mala ili zeleno povrće kao odlični antioksidansi. A možete i unaprijed planirati obroke za svih 5 radnih dana u tjednu , uštediti si pri tom vrijeme i osigurati zdravu prehranu kroz cijeli tjedan.

I ovdje će vam u pomoć priskočiti praktične i ekološke posude za držanje hrane poput lunch boxa

Lunch box – Yoga Time s pregradom

silikonskih vrećica ili Keep Leaf višekratnih torbi za hranu od organskog pamuka.

 

Ne zaboravite self-care rutinu.

Nemotiviranost ponekad nastaje i ako ne znamo sami sebi priuštiti one „male“ radosti poput self-care rutine ili izdvajanja barem 30 minuta dnevno da radimo bilo što što nas veseli.

Tople mirišljave kupke će zasigurno podići elan i duh dodatno ako pri tom koristite prirodne i veganske Ecoliving sapune bez palminog ulja, SLS-a i parabena

Ecoliving Handmade sapun , Čajevac & Menta 100g

ili kao praktično rješenje 4u1 ekološki set za tuširanje koji se sastoji od sapuna, posudice, spužvice i četkice za zube

Hydrophill set za tuširanje

 

Kako je ustrajnost ključ uspjeha, primijenite barem jedno od ovih Bioroot-ovih savjeta i držite ga se. Nagradite se radi svega što ste do sada već postigli, pokrenite se i već ste korak bliže zdravijem načinu života.

 

Zašto treba koristiti manje plastike?
Zašto je cijena prirodnog i ekološkog laka za nokte opravdana
Zatvori Moja Košarica
Zatvori Popis želja
Close Nedavno pogledano
Zatvori
Zatvori
Kategorije