10 razloga zašto koristiti svijeće od soje za blagdane

Podižu raspoloženje i stvaraju osjećaj ugode, kreiraju savršenu scenografiju za posebne trenutke, naglašavaju određene kutke prostorije kroz slojeve svjetlosti, stvaraju vibrantnu atmosferu i odlične su za meditaciju, mogu istovremeno smiriti i podići raspoloženje – radi ugođaja zapaljenih svijeća svaki trenutak i prostor postaje magičan! To posebno dolazi do izražaja u blagdanskim trenucima provedenim u toplini cozy doma.

Mirisi imaju veliki utjecaj na naše raspoloženje jer je osjet mirisa izravno povezan s limbičkim sustavom koji kontrolira pamćenje i emocije. Ako koristimo mirisne svijeće od parafinskog voska koje se često rade s umjetnim mirisima i parfemima, možemo reći zbogom svim ovim dobrobitima. Svijeće od parafinskog voska komercijalno su se počele koristiti još od sredine 19. stoljeća, i još su uvijek prisutne na tržištu u velikoj mjeri. Parafin se dobiva iz sirove nafte te oslobađa goleme količine ugljičnog dioksida i toksične kemikalije kao što su alkani, alkeni i toluen, benzen, formaldehid, metil etil keton i naftalen. To je kao da udišete ispušne plinove nakon pokretanja dizel motora. Ako pazimo što unosimo u sebe i na svoju kožu, trebali bismo paziti i što udišemo, jer sve to djeluje na naš respiratorni sustav, alergije, astmu i zdravlje.

Svijeće od soje su prirodnija alternativa parafinskim svijećama, a otkrivene su u relativno novije vrijeme odnosno 1990. godine zahvaljujući masovnoj proizvodnji soje u Americi. Što je najbolje, zbog niže točke taljenja djelotvornije se kombiniraju s prirodnim uljima, a mirise otpuštaju sporo i postupno. Samim time i intenzivnije. Win-win za naše zdravlje i raspoloženje. Iako su cjenovno malo skuplje od parafinskih, one ustvari traju dulje – čak do 50 % dulje. S druge strane, povoljnije su od svijeća od pčelinjeg voska te su ujedno veganske.

Za proizvodnju sojinih svijeća koje Bioroot ručno radi u vlastitoj proizvodnji kao dio kolekcije vlastitih eko proizvoda, koriste se biljni izvori tj. soja. Sojin vosak dolazi prirodno u nježnoj krem boji u staklenoj posudi s natpisom „Thank you“. Svijeće od soje su biorazgradive, nisu štetne niti za okoliš niti za vaše zdravlje, a kada ih potrošite ostaje vam prekrasna jantarna ukrasna staklena posuda kojoj možete dati neku drugu svrhu. Bioroot mirisna svijeća napravljena je od 100 % prirodnog sojinog voska, 100 % prirodnih mirisnih ulja koji ne sadrže ftalate i parabene, te fitilja koji je bez olova i cinka. Pri tome je Bioroot dao veliku pažnju na okoliš s ciljem smanjenja količine toksina i otpada, promičući višekratnu upotrebu, organske i održive sastojke, pomažući svijet učiniti zelenijim mjestom… a vaše blagdane ugodnim, mirisnim i veselim. Naša zahvala vama, ali i onima kojima ćete pokloniti ovu svijeću. Ove blagdane koristite eko svijeće od soje iz Bioroot-ove radionice i pošaljite poruku zahvale.

 

Za blagdane palimo svijeće s namjerom

Još jedna od divnih namjena svijeća je ugođaj koji stvaraju za blagdanskim stolom kao njegov središnji dio oko kojeg su okupljaju ukućani. Prizivajući pozitivne afirmacije prvu svijeću palimo za početak blagdanskog razdoblja s namjerom buđenja nade, drugu za prizivanjem mira, treću za slavlje radosti, a četvrtu kao simbol ljubavi.

Unesite miris blagdanskih začina i opuštajuću atmosferu u svoj dom s mirisom Cimet i Jabuka, jednim od pet mirisa iz ponude Bioroot eko svijeća od soje. Jasmin i Naranča slatkim notama opuštaju, ublažavaju simptome stresa i kroničnog umora, a Borovnica, Kadulja i Ylang-Ylang unose cvjetni i orijentalno začinski dašak koji je odličan i za snagu uma. Za podizanje raspoloženja tu su kombinacije Eukaliptus i Limun ili Bergamot i Neroli.

Pitate li se još zašto koristiti svijeće od soje za blagdane, donosimo vam 10 razloga

1. Ne zagađuju zrak i ne proizvode toksine.
2. Sojin vosak je ugljično neutralan proizvod pa nema negativan utjecaj na okoliš.
3. Soja ne ometa arome obroka jer ne ispušta kemikalije poput onih parafinskih koje mogu nadjačati miris hrane.
4. Soja je održiva. Za razliku od parafina koji se dobiva iz neobnovljivih izvora, soja je obnovljivi izvor.
5. Svijeće od sojinog voska su biorazgradive. Kapne li vam vosak na odjeću ili neku tkaninu, jednostavno ga možete odstraniti pomoću malo vode i sapuna. Ne ostavlja masne tragove.
6. Radi niske točke topljenja, vrlo je mali rizik od opeklina ako se rastopljeni vosak slučajno prolije po koži.
7. Ne ostavljaju čađu po zidovima, zavjesama, namještaju. Soja čišće gori i proizvodi čak 90 posto manje čađe od parafina.
8. Vosak od soje gori dulje. A kako traju dulje, samim time su ekonomičnije.
9. Prirodni mirisi se bolje miješaju sa voskom od soje nego s parafinskim, sporije isparavaju pa su dulje prisutni u prostoru.
10. Estetika je također važan razlog da nabavite svijeću od soje. Svojom prirodno mliječnom bojom daju eleganciju svakom prostoru, a zbog niske točke taljenja, sojin vosak se mora nalaziti u posudi koja je često ukrasna.

Kako da svijeće od soje traju još dulje

Pravilnim korištenjem svijeće, moći ćete uživati u njenim blagodatima još dulje. Prilikom prvog paljenja svijeće, ostavite ju da gori dovoljno dugo da se gornji sloj voska potpuno otopi, od ruba do ruba. To je dobro učiniti svaku put kad zapalite svijeću. Redovito kratite fitilj jer to pomaže držati plamen pod kontrolom.

Preporučeno vrijeme gorenja svijeće kada ju zapalite je između jednog do četiri sata. Bioroot svijeća od sojinog voska ima vrijeme gorenja 30 sati što je dovoljno za višekratno uživanje. Ako svijeća gori kraće, stvorit će se tunel unutar voska i može doći do gašenja fitilja, a kod dužeg gorenja vosak se u potpunosti otopi i brže potroši. Kao i svakom prirodnom proizvodu bez konzervansa, rok trajanja ovih svijeća je do tri godine. Ne potrošite li ih u tom periodu, vjerujemo da je to samo u slučaju ako ih držite na polici kao ukras jer vam ih je žao zapaliti. I zato, zapalite svijeću ovih blagdana, uživajte u njihovim blagodatima i ne zaboravite poželjeti želju za novu godinu.

Papir vs plastika – Koja je torba bolja?
Zašto je dobro koristiti KENRICO biljne flastere?
Zatvori Moja Košarica
Zatvori Popis želja
Close Nedavno pogledano
Zatvori
Usporedite proizvode (0 Proizvoda)
Usporedi proizvod
Usporedi proizvod
Usporedi proizvod
Usporedi proizvod
Zatvori
Kategorije